Blat de pizza fara drojdie

Reteta este foarte simpla, se pregateste usor si mai ales: blatul nu trebuie lasat la dospit. Mai mult decat atat, blatul a fost adorat de piticele mele, intrucat este mai fraged decat cel clasic (respectiv cel facut dupa reteta de paine).

Asadar, ingredientele sunt urmatoarele si sunt suficiente pentru 2 pizza cu diametrul de 28 cm sau o pizza facuta in tava mare de cuptor:

# 200 ml ianurt/kefir

# 100 g unt topit

# 1 ou

# 400 g faina

# 1/4 lingurita sare

# 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

Se topeste untul, se lasa sa se raceasta putin si se adauga oul, amestecand energic. Se adauga si iaurtul sarea si bicarbnatul se sodiu. La final se amesteca cu faina.

Se intinde in tava dorita si se adauga ingredientele de pizza, in functie de dorinta (eu am optat pentru o varianta de pizza cu legume si cascaval).

Va urez pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s