Apel la deschidere

Acest blog nu este despre o parere, ci despre varietate. Desi, evident, am o parere a mea, legata de fiecare lucru privitor la cresterea si educarea bebelusilor si copiilor, sunt de parere ca deschiderea catre ascultarea cator mai multe pareri este benefica. Pentru ca ti-ar putea da idei noi sau ti-ar putea schimba perspectiva.

Admir tare mult mamicile implicate si informate. Pentru ca stiu cat de greu este sa fii asa cum are copilul tau nevoie sa fii. Le admir pe mamicile care se informeaza temeinic, pentru ca le pasa si pentru ca inteleg ca traim intr-o lume plina de informatie, care trebuie cernuta, in asa fel incat sa ramana doar informatia de calitate. Insa de acea informatie este bine sa profitam din plin – pentru ca vom avea astfel copii mai frumosi, mai sanatosi, mai echilibrati emotional. Si pentru ca este bine sa inveti sa fii un parinte mai bun decat ieri! Pentru ca este bine sa intelegi unde au gresit parintii tai si sa nu repeti greselile lor!

Pe de alta parte insa nu imi place ca vad un lucru – si recunosc ca este o greseala pe care am facut-o si eu, la inceput: mamici care isi creeaza o parere despre un anumit aspect si nu accepta sub nicio forma un altul. Da, in Romania sunt extrem de multe mamici implicate cu adevarat si asta mi se pare extraordinar. As vrea insa sa vad ceva mai multa deschidere, ci nu critica la adresa altor mamici care procedeaza altfel in anumite situatii sau pur si simplu neacceptarea fara drept de apel a unei alte perspective.

Cand vine vorba despre copii, se cunosc la nivel stiintific multe lucruri, insa la fel de multe sunt inca o nebuloasa (colicii ar fi un exemplu elocvent – ei sunt, dar nu sunt si nimeni nu stie exact ce sunt). Asadar perspectivele sunt diferite. Hai sa le acceptam pe toate, pentru ca ne vor deschide lumea, ne vor deschide mintea sa primeasca noi idei si sa vina cu noi idei. Evident, nu trebuie aplicat tot ce auzim, insa este ok sa ascultam, sa intelegem ca referitor la cresterea bebelusilor exista mai multe perspective ale aceluiasi lucru si ca asta este minunat :).

O zi frumoasa si plica de zambete cristaline va urez!

Iaia

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s