Activitati si jocuri cu bebelusul de 10 luni

La varsta de 10 luni, este posibil ca bebelusul tau sa inceapa sa mearga (procesul nu trebuie fortat de tine, in niciun fel). La aceasta varsta, la care mobilitatea sa este mult sporita, iti ofer cateva idei noi de activitati:

# In spiritul Montessori, ii poti oferi o cutie cu diverse obiecte in ea si capac. Obiectivul sau va fi acela de a scoate toate obiectele din cutie, pentru ca apoi sa le puna la loc si sa puna capacul.

5f187989-e8a4-49aa-be05-a08b88b39a9b.jpg

 

# Ascunde cateva jucarii sub o hainuta/paturica. Trebuie sa faci acest lucru in timp ce el te vede, pentru ca apoi sa ia singur obiectul ascuns. Aceasta activitate il ajuta sa constientizeze mai bine, ca un obiect, chiar daca nu mai este vizibil, exista in continuare.

10165fbe-5ab4-4fd9-9a98-ce29a10c9d96

 

# Seteaza cateva reguli, ca si parte a unui sistem disciplinar incipient. Regulile ar trebui sa fie simple: sa se refere la ce are si ce nu are voie sa faca – in special dat fiind faptul ca limitele sunt necesare pentru a asigura siguranta bebelusului.

72e171b3-f2dc-4922-a604-345a8546701d

# Aseaza bebelusul intr-o cutie mai mare. Ofera-i un creion/ceva de desenat si lasa-l sa deseneze.

5c4c5fa0-f7d8-432a-a0a4-5f450c536e39

 

# Ofera-i puzzle-uri simple. Initial se va juca cu piesele (care trebuie sa fie mari, pentru a evita inghitirea). In timp insa, le va intelege logica si le va rezolva.

puzzle


Sper ca ti-a placut acest articol. Urmeaza sa impartasesc si alte experiente aici, pe blog. Experienta de mamica a adus in viata mea si ideea unor jucarii si accesorii minunate, facute cu mult drag si numai din materiale certificate. Le poti vedea aici. O zi frumoasa, iti urez!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s