Minge-puzzle Montessori

 

Mingea-puzzle este excelenta pentru bebelusi incepand de la varsta de 5 luni si pana mai tarziu, intrucat poate fi folosita in mai multe feluri.

Pentru bebelusii care si-au descoperit piciorusele si se joaca mult timp cu ele, mingea poate fi suspendata asemenea unui carusel (la care bebelusul trebuie sa junga cu picioarele la ea). Cel mic va fi stimulat din punct de vedere fizic, intrucat va incerca sa apuce mingea cu picioarele.Minge Montessori.png

Mai tarziu, mingea reprezinta un bun instrument de exersare a prinderii cu mana, intrucat are prinderea facila si indeamna la explorat.

Cand bebelusul incepe sa se deplaseze, mingea-puzzle devine si mai interesanta, intrucat cel mic va fi tentat sa se deplaseze dupa ea cand se rostogoleste.

Legat de exercitiul cu picioarele, iata cum se monteaza mingea (evident, conform cu recomandarile Montessori, oglinda nu trebuie sa lipseasca din camera piticului.


Sper ca ti-a placut acest articol. Urmeaza sa impartasesc si alte experiente aici, pe blog. Experienta de mamica a adus in viata mea si ideea unor jucarii si accesorii minunate, facute cu mult drag si numai din materiale certificate. Le poti vedea aici. O zi frumoasa, iti urez!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s