Bebelusul tau la 5 luni

La varsta de 5 luni, bebelusul devine mult mai stapan pe propriile sale miscari. Sunt bebelusi care la aceasta varsta au capacitatea de a sta in sezut (atentie! procesul trebuie sa isi urmeaza cursul natural – un bebelus care nu sta singur in sezut, nu are coloana suficient de puternica pentru acest lucru si nu trebuie fortat!). Asadar, hai sa vedem ce invata/stie un bebelus la varsta de 5 luni:

# La aceasta varsta, bebelusii invata sa isi controleze bine manutele, astfel ca incep sa traga de diverse obiecte, pentru a le aduce aproape de ei sau chiar sa apuce lucrurile pentru a le putea cerceta

 

# Vederea sa este acum dezvoltata complet. La aceasta varsta poate distinge paleta completa de culori.Banner manusa cu personaje_oglinda_II.png

# De asemenea, simtul auzului este dezvoltat la parametri normali. Asadar va exersa mult vorbirea, iar gangurelile se vor transforma in litere pronuntate ceva mai corect. Cam jumatate din bebelusi pot chiar pronunta silabe simple (ma, ba, ga sau combinatii de vocale)

 

# Desi majoritatea bebelusilor fac acest lucru in jurul varstei de 6 luni, o parte dintre acestia vor sta in sezut la 5 luni

 

# Mare parte din bebelusi pot recunoaste un obiect, vazand doar o parte din el (de ex: poate recunoaste o jucarie ascunsa partial sub patura)

# Incepe sa inteleaga principiul cauza-efect. Spre exemplu este posibil sa il vezi aruncand obiecte pe jos, doar pentru a te vedea cum i le ridici pentru a i le inapoia si pentru a vedea cum si unde cad acestea.

*Aceste repere sunt orientative. Pentru o evaluare standardizata a dezvoltarii, solicitati sprijinul unui specialist.


Sper ca ti-a placut acest articol. Urmeaza sa impartasesc si alte experiente aici, pe blog. Experienta de mamica a adus in viata mea si ideea unor jucarii si accesorii minunate, facute cu mult drag si numai din materiale certificate. Le poti vedea aici. O zi frumoasa, iti urez!

9 gânduri despre ”Bebelusul tau la 5 luni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s