Jucarii pentru baietei si jucarii pentru fetite

Baieteii se joaca cu masinute, pistoale, trenulete, jucarii care imita diverse scule. Fetitele se joaca cu papusele, jucarii de plus. Jucariile baieteilor sunt bleu si verzi. Jucariile fetitelor sunt roz si portocalii.

Baieteii sunt incurajati sa invete jocuri fizice, fetitele sunt incurajate sa invete despre jocuri care le invata despre trairi sufletesti.

Prin jocuri si prin jucarii baieteii si fetitele invata ca sunt diferiti – da, unele lucruri se invata cu mult inainte sa incercam noi sa le explicam copiilor nostri.

Totusi, mesajul acestei postari este unul simplu si incearca sa schimbe putin o perspectiva: copiii sunt copii, indiferent ca sunt fetite sau baietei. Indicandu-le anumite jucarii cu care sa se joace sau incurajandu-i sa se joace numai anumite jocuri, de fapt ii limitam!

Diferentierea de jocuri si jucarii si diferentierea de interese spre care sa ne indreptam copiii este una pur sociala!

Sa ne lasam mai bine copiii sa fie interesati de tot ceea ce isi doresc! Sa ii incurajam sa invete din orice! Si sa incercam sa ii limitam cat mai putin, prin educatia pe care le-o dam (educatia da, este bine sa impuna niste limite, dar ideal ar fi sa nu impunem limite in ceea ce priveste gandirea si imaginatia)!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s