Cum ii ajutam sa fie creativi? Cum le starnim imaginatia?

Lumea de astazi este plina de jucarii – oferta este, cu adevarat nelimitata: jucarii care stiu sa faca orice, iar copilul se va amuza cu siguranta uitandu-se la ele. Ce facem insa, atunci cand dorim sa ii oferim copilului nostru jucarii care sa ii starneasca imaginatia? Jucarii care sa nu faca nimic mai mult decat sa ii stimuleze pe cei mici, jucarii pentru care trebuie sa inventeze copilul un rol si o poveste. Iata cateva idei mai jos:

Cartile

Da, sunt pe primul loc. Nu sunt jucarii propriu-zise, dar pot deveni. Imaginatia vizuala este foarte usor antrenata atunci cand copilul citesti si, neavand imagini in fata, isi creeaza propriile imagini mentale. Asadar DA, incurajati copii sa citeasca – viata lor va fi mult mai colorata atunci cand sufletele le sunt pline de multe imagini frumoase.

Jucarii din lemn

Aici ne referim la orice jucarie din lemn care nu are prea multe functionalitati, astfel copilul fiind nevoit sa i le inventeze singur. Masinute, ratuste, jucarii de impins toate pot incepe sa aiba propria lor poveste. Atunci can copilasul creste, ii putem cumpara figurine din lemn natur, pe care acesta le poate colora frumos.

Instrumentele muzicale

Da, muzica ne coloreaza viata noua adultilor si o va face si mai frumoasa si pe a copilasilor. Unde mai pui ca pana si o simpla lingura poate fi folosita drept un instrument musical? Invata-ti copilul sa faca muzica din orice.

Fetru

Cumpara o bucata de fetru si da-i-o copilului. Imediat va face din ea un extraterestru, un catelus sau orice alta forma, conventionala sau nu. Important este ca astfel, el isi dezvolta imaginatia. Si fiecare forma facuta va avea povestea ei.

Papusi

Da, putem da copilului papusi conventionale, dar ii putem da si tema sa isi faca propriile papusi – cateva carpe, foarfeca si culori pot fi suficiente. Cu siguranta, papusica facuta de el insusi va fi una foarte indragita.

In bucatarie

Ii putem invata pe copii sa se joace si aici si, mai presus de toate ii putem invata ca activitatile casnice pot si amuzante si distractive. Atunci cand mama pregateste o coca pentru gogosi, copilul poate primi bucatica sa de coca, din care sa pregateasca propriile forme. Bineinteles, mama va avea grija sa prajeasca si gogosile copilului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s